На Херсонщині поліцейські викрили «чорного лісоруба», який спиляв 60 кубометрів сосни

4 года назад 0

На території Гладківського лісництва впродовж тривалого часу невідомий зловмисник випилював дерева. Голопристанським поліцейськім вдалось встановити особу лісового браконьєра. Учора співробітники районного відділення поліції провели три санкціонованих обшуки за місцем мешкання правопорушника та його родичів, де вилучили 60 кубометрів розпиляних стовбурів сосни, автомобіль та бензопилу. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

6 січня, близько опівдня поблизу с. Гладківка поліцейські побачили в лісі «УАЗ» з причепом, в якому знаходились свіжоспиляні колоди сосни. Водій завчасно помітив правоохоронців, швидко відчепив причеп з деревиною і на автомобілі втік. Вжитими заходами поліцейські встановили особу порушника, а також довели його причетність до інших фактів незаконної вирубки лісу.

За словами начальника Голопристанського відділення поліції Олександра Воропаєва, поліцейські провели великий обсяг роботи з викриття лісового браконьєра. В рамках відкритого кримінального провадження сьогодні працівники підрозділу разом із співробітниками роти поліції особливого призначення обласного главку поліції під процесуальним керівництвом районної прокуратури провели санкціоновані обшуки у 29-річного мешканця с. Гладківка та його тещі. На території домоволодіння зловмисника були виявлені та вилучені 40 кубометрів розпиляних стовбурів сосни, а на подвір’ї будинку його тещі ще 20 кубометрів лісових насаджень, а також автомобіль «УАЗ», бензопила та змінні полотна до неї.

Вилучена деревина передана працівникам Гладківського лісництва. Встановлюється сума збитків, завданих природньому середовищу. Триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу».