На Херсонщині поліцейські затримали підозрюваних у крадіжках акумуляторних батарей з підстанцій мобільних операторів

6 лет назад 0

Зловмисників затримали у Нововоронцовському районі після скоєння ними чергової крадіжки 11 акумуляторних батарей на загальну суму майже 90 тисяч гривень. Підозрювані намагалися втекти від поліцейських на двох автомобілях у Дніпропетровську область, але завдяки чітко спланованим заходам учасників групи вдалося затримати. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Факти крадіжок акумуляторних батарей з підстанцій операторів мобільного зв’язку поліцейські фіксували з минулого року на території Бериславського та Нововоронцовського районів. Після детального аналізу схем скоєння злочинів були усі підстави вважати, що крадіжки скоїли одні і ті самі люди. В усіх випадках зловмисники вирізали зварювальним апаратом отвори у металевих стінах підстанцій та викрадали акумуляторні батареї від 12 до 15 штук, спричиняючи чималі збитки (вартість однієї батареї становить 8 тисяч гривень).

Працівники Бериславського відділу поліції встановили, що неподалік підстанцій, де ставалися крадіжки, люди бачили автомобілі «Нива» та «Део», зареєстровані в іншій області. З метою затримання зловмисників працівники Бериславського відділу поліції та Нововоронцовського відділення поліції виставили на автодорогах пости і це дало результат. Автомобілі підозрюваних поліцейські зупинили через 30 км від того місця, де сталася чергова крадіжка. В салоні автомобіля було виявлено 11 акумуляторних батарей, зварювальний апарат та радіостанції, за допомогою яких зловмисники підтримували зв’язок.

— Злочинна група складалася з чотирьох чоловіків, жителів різних міст Дніпропетровської області, усі раніше судимі за крадіжки та розбої , — повідомив начальник Бериславського відділу поліції Олексій Войчек.

Наразі у слідства є усі підстави вважати, що затримані причетні до раніше скоєних крадіжок акумуляторних батарей на території двох районів. Поліцейські встановлюють місця збуту краденого.

Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». У відношенні чотирьох зловмисників обрана міра запобіжного заходу – тримання під вартою. Їм може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.