На Херсонщині поліція встановлює особи зловмисників, причетних до шахрайських дій з літніми громадянами

4 года назад 0

На Херсонщині дві невідомі шахрайки ошукали літню жінку на 20 тисяч гривень. Наразі встановлено, що зловмисниці можуть пересуватися на автомобілі «ВАЗ 2101» оранжево-коричневого кольору. Прохання громадян, які можуть надати інформацію про місцезнаходження транспортного засобу та його власника, повідомити в поліцію за номером «102». Конфіденційність гарантується. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Вчора, 4 травня, близько 18:00 в Голопристанське відділення поліції надійшло повідомлення від 76-річної мешканки с. Новософіївка. Пенсіонерка розповіла, що до неї у двір прийшли дві незнайомки і почали залякувати, що хтось навів на її будинок порчу. В той же час жінки пообіцяли допомогти бабусі очистити помешкання та запропонували провести певний обряд. Пенсіонерка запросила незнайомок до хати.

Ворожки переконали заявницю, що в першу чергу слід очистити гроші, і господарка поклала в пакет всі свої заощадження – 20 тисяч гривень. Незнайомки зробили з пакунком кілька маніпуляцій та повернули його бабусі, наголосивши, що пакет можна буде відкрити лише через годину. Після цього жінки пішли, а потерпіла через годину виявила в пакеті замість грошей бумажні папірці.

В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що зловмисниці приїжджали в село на автомобілі «ВАЗ-2101» оранжево-коричневого кольору. Шановні громадяни, якщо вам відома будь яка інформація про місцезнаходження транспортного засобу або осіб, які на ньому пересуваються, прохання негайно зателефонувати за номерами +38 099-000-24-02 або «102». Анонімність гарантується.