На Херсонщині поліція затримала водія, який незаконно заволодів автомобілем та здійснив смертельну ДТП

6 лет назад 0

Як повідомлялось раніше, в с. Великі Копані Олешківського району сталася дорожньо-транспортна пригода зі смертельним наслідком. Під час встановлення обставин ДТП з’ясувалося, що автомобіль знаходиться в угоні. За підозрою у скоєнні незаконного заволодіння 40-річний водій був затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час оформлення дорожньо-транспортної пригоди поліцейські виявили в салоні автомобіля водійське посвідчення, яке не належало жодному учаснику ДТП. Працівники поліції встановили власника посвідчення та поспілкувалися з ним. В ході розмови з’ясувалося, що автомобіль належить саме цьому чоловікові. 29-річний житель Олешківського району розповів поліцейським, що він із учасниками ДТП працюють на сільгоспроботах. Напередодні ввечері всі разом розпивали спиртні напої. Після чого власник ВАЗу заснув. А коли вранці прокинувся виявив відсутність як автомобіля, так і товаришів.

Як розповів начальник відділу слідчого управління обласного главку поліції Дмитро Думанський, поліцейські встановили, що 40-річний чоловік, який був за кермом, після вживання спиртних напоїв вирішив із друзями покататися. Після чого вони сіли в чужу автівку та поїхали у Великі Копані, де потрапили в ДТП. Також поліцейські з’ясували, що водій раніше був неодноразово судимий за майнові злочини.

За фактом ДТП відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України, за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом – за ч.2 ст.289 ККУ. Водій затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому може загрожувати позбавлення волі на строк до 8 років.