На Херсонщині працівники водної поліції попередили незаконний вилов риби

6 лет назад 0

В рамках профілактичного відпрацювання «Нерест» працівники відділення поліції в порту «Херсон» виявили двох чоловіків, які здійснили незаконний вилов риби. Збиток оцінюється в суму майже 23 тис. грн. Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, сьогодні вночі працівники водної поліції відпрацьовували акваторію Дніпро-Бузького лиману. Неподалік від с. Софіївка Білозерського району поліцейські виявили двох чоловіків, які здійснювали вилов водних біоресурсів незаконними знаряддями лову. В ході перевірки у правопорушників були виявлені та вилучені 7 місинових сіток, в яких знаходились молодий осетр, короп, оселедець, 25 карасів сріблястих, 13 окунів та 48 лящів.

Спричинений природньому середовищу збиток оцінюється в суму 22921 гривня. Такожу  правопорушників були вилучені транспортний засіб і гумовий човен.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Правопорушникам може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області