На Херсонщині продовжується сезон пожеж

7 лет назад 0

26 травня пожежно-рятувальні підрозділи області чотири рази виїжджали на гасіння загорянь сухої трави і сміття. О 05:05 горіло сміття та відходи виробництва в кар’єрі по вулиці Ракетній в Суворовському районі м.Херсона. Об 11:58 до Служби порятунку «101» повідомлення надійшло про займання сухої трави і сміття на відкритій території на вул.Букіна в м.Нова Каховка. А о 14:01 пожежа була зафіксована в районі дачного кооперативу «Дружба» біля м.Нова Каховка. Далі о 15:18 горіла суха трава на вул. Великій Куликовській у м.Каховка.

Рятувальники закликають громадян відмовитися від практики спалювання сухої трави та інших рослинних залишків. Адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.
Невинні на перший погляд спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей. Крім того, слід зазначити, що вогнем знищується не лише сухостій, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів. Під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які знижують імунітет людини, викликають алергію, захворювання дихальних шляхів, посилюють негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань. Дуже часто спалення сухої трави переростає у великомасштабні пожежі. Швидкість поширення вогню під час яких надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області