На Херсонщині рашисти вщент розгатили екосадибу «Райдуга» поблизу Олешок, — ФОТО

2 года назад 0

Військовослужбовці збройних сил рф та учасники контрольованих нею незаконних збройних формувань, обстрілюючи територію поблизу міста Олешки, вщент зруйнували екосадибу «Райдуга», де до приходу «руського миру» проходили щорічні фестивалі повноцінного життя: здорового харчування, духовного розвитку і екобудівництва.

Як повідомляє Херсонська обласна прокуратура, такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статей 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Тож прокурори Херсонської обласної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Зазначається, що правоохоронці вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил Російської Федерації.

Як відомо, екосадиба «Райдуга» – дослідницька платформа в Олешківському районі, де щорічно проходив фестиваль повноцінного життя: здорового харчування, духовного розвитку і екобудівництва. Сюди приїжджали німецькі експерти та китайські практики з лекціями та воркшопами. Тепер садиба знищена вщент.