На Херсонщині рятувальники надали допомогу жінкам, які через заледеніння річки не могли дістатися до лікарні

7 лет назад 0

5 лютого о 9:00 до Служби порятунку «101» поступило повідомлення з проханням про допомогу. Про це повідомляє ГУ ДСНС України в Херсонській області.

По телефону чоловік сказав, що на лівому березі Дніпра на острові Великий Потьомкінський його дружині стало зле і їй терміново потрібна медична допомога. Через заледеніння річки самотужки вони не могли дістатися іншого берега, а зволікати часу немає. Після отримання інформації для оцінки обстановки до місця події терміново було направлено представників Служби порятунку Херсонської області.


Після з’ясування обставин, начальником Головного управління ДСНС області Сергієм Чорним було прийнято рішення за допомогою плавзасобів та рятувальних мотузок рятувальникам переправитися до іншого берега Дніпра для подальшого транспортування потерпілої. Завдяки злагодженим діям підрозділів було доставлено двох жінок до берега та передано до рук медиків з карети швидкої допомоги.

Як з’ясувалося, одна з жінок нещодавно перенесла операцію і в стані здоров’я сталися ускладнення До порятунку були залучені сили 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини по охороні Корабельного району м.Херсона, Оперативно-координаційного центру Головного управління та Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Загалом до проведення операції по порятунку людей залучалося 20 чоловік особового складу і 3 одиниці техніки.

Головне управління ДСНС України у Херсонській області вкотре нагадує, що кожен повинен пам’ятати про небезпеку виходу на лід, а під час відлиги взагалі необхідно відмовитися від риболовлі чи прогулянки. Щоб уникнути трагедій, варто не допускати на лід дітей. Взимку досить часто змінюються погодні умови, тому кожен крок по кризі може стати останнім, а чергова риболовля може осиротити вашу сім’ю. Будьте вкрай обережні на водоймах!

Рятувальники також дають поради у випадках, якщо ви провалилися в холодну воду: — не піддавайтесь паніці, не кричіть, якщо поруч нікого немає — ви тільки даремно витратите сили, не робіть різких рухів, стабілізуйте подих, уникайте занурення з головою;

— розкиньте руки в сторони й постарайтеся зачепитися за крайку льоду, додавши тілу горизонтальне положення по напрямку плину;

— спробуйте обережно налягти грудьми на край льоду й закинути одну, а потім й іншу ногу на лід;

— вибравшись на лід, перекотіться і відповзайте у той бік, звідки ви прийшли, де міцність льоду вже відома, повільно повзіть до берега.

Враховуючи високу ймовірність нещасних випадків на льоду Служба порятунку звертається до громадян утримуватись під час відлиги виходити на тонкий лід, що утворився на маленьких озерах і затоках річок, і застерегти від цього своїх дітей. Завзятим рибакам також слід пам’ятати, що зимова риболовля потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при перебуванні на льоду.