На Херсонщині рятувальники загасили 12 пожеж, що виникли через обстріли

8 месяцев назад 0

Упродовж минулої доби, 26 серпня, рятувальники Бериславщини ліквідували чотири пожежі, що виникли через ворожі обстріли. А херсонські рятувальники — 8 пожеж, які виникли післа масовної атаки армії РФ по Херсону.

Про це повідомляє ДСНС Херсонської області.

Фото зі сторінки ДСНС

Так, в першій половині дня, дві пожежі в житлових будинках виникли в селі Михайлівка, ще один житловий будинок горів у селі Ольгівка. Уже вночі ворожий снаряд влучив у складське приміщення в Бериславі, ідеться в дописі. Усі пожежі на Бериславщині ліквідували 16 рятувальників та 5 одиниць техніки.

"А тепер уявіть. Спека 35 градусів, бойовий одяг, пожежне спорядження, бронежелет, каска, язики полум’я та ще й повторні обстріли з боку ворога", — написали в ДСНС.

Нагадаємо, за 25 серпня сапери ДСНС знешкодили 111 вибухонебезпечних на деокупованих територій Херсонщини.

З нагоди Дня Незалежності України рятувальникам із Херсонщини вручили державні відзнаки. Нагрудний знак «За відвагу в надзвичайній ситуації» та «Знак Пошани».

Через ворожі обстріли за минулу добу, 25 серпня, виникло три пожежі в житловому секторі на Херсонщині. П'ятеро вогнеборців під час ліквідації наслідків обстрілів отримали контузії через повторний обстріл росіян.