На Херсонщині стартує Всеукраїнський турнір з футболу «Крим – це Україна»

6 лет назад 0

Сьогодні, 20 серпня, на Херсонщині стартує IV традиційний Всеукраїнський турнір з футболу «Крим – це Україна» серед команд 2003 року народження. Перед його початком, організатори заходу провели прес-конференцію для журналістів у обласній державній адміністрації.

Серед учасників прес-конференції були начальник управління з питань фізичної культури та спорту Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Кан, начальник відділу юнацького футболу Федерації футболу України Валерій Золотухін, менеджер з реалізації програм дитячо-юнацького футболу Федерації футболу України Мар’ян Яськів та виконавчий директор Херсонської обласної федерації футболу Олексій Кручер. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Як зазначив начальник відділу юнацького футболу Федерації футболу України Валерій Золотухін, цьогорічною новинкою у проведенні вже традиційного для Херсонщини футбольного турніру є ротація складу учасників змагань попри формат заходу.

Вісім команд цього року візьмуть участь у змаганнях. У групі «А» попереднього етапу позмагаються ДЮСШ-11 «Чорноморець» (Одеса), УФК «Олімпік» (Харків), ВУФК «Торпедо» (Миколаїв) та СДЮШОР «Кристал» (Херсон). В групі «Б» будуть грати СК «Азовсталь» (Маріуполь), «Динамо» (Київ), «Дніпро» (Дніпро) та BRW-BIK (Володимир-Волинський).

«Загалом за три роки проведення турніру в ньому взяли участь 400 гравців із 20-ти команд. Вони представляли 10 регіонів нашої країни — від Львівської області до Донецької. Тобто можна з упевненістю говорити, що турнір цілком виправдовує свою класифікацію — «всеукраїнський», — зауважив Валерій Золотухін.

Юрій Кан, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Херсонської обласної державної адміністрації, під час прес-конференції підкресли, що на меті керівництва області створення не просто футбольного турніру, а справжнього свята для спортсменів і поціновувачів «мистецтва ведення м’яча»:

«Добре, що такі традиційні турніри за ініціативи Федерації футболу України та голови обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва з’являються саме на Херсонщині! Рівень команд і географія щорічно тільки зростають. Наше завдання – забезпечити належний рівень облаштування спортивних баз і їх матеріально-технічні можливості. Футболізована Херсонщина – це, перш за все, здорове молодого покоління».

Виконавчий директор Херсонської обласної федерації футболу Олексій Кручер, погоджуючись із колегами також зазначив, що такі матчі, як «Крим – це Україна», дають можливість з числа футболістів дитячо-юнацької категорії готувати справжніх професійних гравців, які представлятимуть Україну на світовій спортивній арені.

Так, цього року матчі в групах відбудуться 20-го, 21-го та 22 серпня. 23-го числа пройдуть стикові поєдинки за 5-е та 7-е місця між командами, які фінішуватимуть у групах на третій та четвертій позиціях. 24 серпня — день півфіналів, 26-го — матч за третє місце та фінал. Півфінали прийме село Чулаківка Голопристанського району, гру за «бронзу» та «золото» прийматиме Херсон.

Перший матч відбувся сьогодні о 15:00 на стадіоні "Кристал".

Окрім того, за словами організаторів, 25 серпня на Херсонщині в обласній державній адміністрації відбудеться масштабний форум для дитячо-юнацьких тренерів з футболу за участі провідного експерта з питань розвитку елітного дитячо-юнацького футболу УЄФА Роджера Мейхтрі. Попри період відпусток і літніх канікул до участі у форумі вже зареєструвалася велика кількість футбольних тренерів.