На Херсонщині в окупованих Мирному та Каланчаку росіяни вручають повістки та викрадають чоловіків

8 месяцев назад 0

У тимчасово окупованому Мирному Херсонської області мобілізують чоловіків віком від 18 до 60 років, які отримали паспорт РФ.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Зазначається, що окупанти обходять будинки місцевих жителів, де проживають громадяни призовного віку та вручають їм повістки. 

“Через примусову окупаційну мобілізацію чоловіки буквально кидають свої родини та помешкання й масово тікають із Мирного”, – йдеться в повідомленні.

Також, за інформацією Оперативного угруповання військ "Херсон", сьогодні, 21 вересня, зранку в окупованому селищі Каланчак по вулиці Чорноморська, військові РФ ловили чоловіків і саджали їх у білий бус із чорним номерним знаком «ДИКИЙ».

Раніше ЦНС повідомляв, що на захоплених землях Херсонщини триває підготовка до початку мобілізації місцевих на війну проти України. Окупаційний військкомат розробив мобілізаційний план і почав видачу повісток офіцерам запасу. 

Після смерті першого окупаційного голови селища Мирне Скадовського району Херсонської області Віталія Ніколаєва, окупанти призначили на його місце Віктора Причепія із селища Козацьке Новокаховської громади.