На Херсонщині відбудували 360 будинків у 26 населених пунктах

8 месяцев назад 0

У рамках програми «Пліч-о-пліч» будівельники з 15 регіонів України відбудували 360 осель у 26 селах і селищах Херсонської області.

Про це повідомила керівниця апарату Херсонської ОВА Тетяна Козирська.

За її словами, у населених пунктах, що увійшли до другої черги програми, триває обстеження об'єктів перед початком ремонтних робіт.

“Мова йде про додатково 76 населених пунктів. Фахівці склали 1021 акт обстеження, 64 дефектних актів та 16 технічних звітів. До реєстру пошкодженого та знищеного майна внесено у відомості щодо 8793 об'єктів”, – розповіла Козирська.

Крім того, 2796 людей подали заявки на отримання компенсації за урядовою програмою “Євідновлення”. Гроші виплатили 559 жителям регіону, на загальну суму понад 65 мільйонів гривень.

Раніше писали, що всеукраїнська програма “Пліч-о-пліч” розширюється. Тепер фахівці з інших регіонів України будуть відбудовувати 102 населених пункти Херсонщини.

Також, у серпні в селі Давидів Брід на Херсонщині івано-франківські будівельники відремонтували шість будинків. Вони були пошкоджені армією РФ. У селі Правдине будівельники з Полтавщини встановили нову покрівлю, замінили вікна та двері вже в 33 будинках.

До Нововоронцовської громади благодійники доставили навантажувач. Його  використовуватимуть для розвантаження гуманітарної допомоги та будівельних матеріалів.