На Херсонщині власники «зайвих» квадратних метрів сплатили майже 27 мільйонів гривень податку

3 года назад 0

Мешканці Херсонщини за 8 місяців поточного року сплатили за «зайві» квадратні метри своїх квартир і будинків майже 26,8 млн гривень податку за нерухоме майно, забезпечивши зростання до аналогічного періоду минулого року на 9,4 млн гривень. Це данні Головного управління ДПС у Херсонській області.

Нагадаймо, що ставка податку застосовується до нерухомості, площа якої перевищує 120 квадратних метрів для будинку та 60 квадратних метрів для квартири. Так, наприклад, якщо квартира має площу 70 кв. м, застосовується до 10 кв. м.

За січень-серпень 2021 року до місцевого бюджету Херсонщини надійшло 89 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 28,5 млн гривень або 47% більше, ніж в аналогічному періоді попереднього року. Про це повідомили у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області.

Майже 62,3 млн гривень або 70% від усього збору сплатили юридичні особи, що на 19 млн гривень більше, ніж за вісім місяців 2020 року.