На Херсонщині впроваджують програму «Нова українська школа»

6 лет назад 0

Херсонщина активно готується до реалізації реформи «Нова українська школа». Вчителі проходять останній етап перепідготовки, а заклади очікують надходження нових підручників. За словами голови Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської ОДА Євгена Криницького, з першого вересня всі школи будуть переведені на нові освітні стандарти.

Як зазначив Криницький, на сьогодні є чотири пілотні проекти, тобто херсонські школи, які отримали знання за методиками НУШ. Результати значно покращилися, тому що у дітей з`явилося бажання ходити до школи й отримувати нові знання. По закінченню навчального року, першокласники вміло користувалися набутими знаннями, вміннями та навичками.

«Окрім нової програми та підручників, програма НУШ передбачає інклюзивне навчання. Для Херсонщини це не нововведення, адже ми маємо 250 класів інклюзивної освіти. Аби приділити належну увагу всім учням, вчителі матимуть кваліфікованого асистента. Таким чином ми забезпечимо рівний доступ до якісної освіти усім бажаючим», — прокоментував Євген Криницький.

Автор: Поліна Дайнега