На Херсонщині у Новій Каховці уламки ракети зруйнували житловий будинок

2 года назад 0

Увечері 20 вересня в Новій Каховці по вулиці Букіна уламки ракети влучили у житловий будинок. Про це Суспільному розповів міський голова Володимир Коваленко.

За його словами, місцеві жителі говорять, що до будинку прилетіла ракета, ймовірно з Криму. Про це свідчить велика воронка у дворі. Чотири людини доставлені в міську лікарню, повідомив Володимир Коваленко.

"Два під'їзди зруйновані тою чи іншою мірою. Інформація стосовно загиблих людей – слава Богу, таких немає. І в усіх викликає сумніви з точки зору звідкіля летіла ця ракета. От чоловік чотири чи п'ять мешканців, із якими я розмовляв, кажуть, що летіла вона з півдня. Один чи двічі такі моменти вже були. Ви ж знаєте, що біля автовокзалу стоїть система протиповітряної оборони російських військ, і вона час від часу влучає в ці ракети", – розповів Новокаховський голова.

Офіційних висновків поки немає, каже заступник голови обласної ради Юрій Соболевський.

"Є два варіанти: або це свідома провокація орків була, або ж це їхня ракета. Вона, скоріш за все, просто впала. Тому, що напрямок удару – з боку, де саме російські війська. Вони використовують цей напрямок для обстрілу нашої території", – повідомив Соболевський.

Юрій Соболевський говорить, у подібних випадках, коли завдається шкода цивільним, російські військові зазвичай звинувачують ЗСУ.