На Херсонщині у селі Правдине, яким опікується Полтавщина планують відремонтувати понад 400 будинків

9 месяцев назад 0

У рамках програми “Пліч-о-пліч” Полтавщина опікується селом Правдине Херсонської області. Планують відремонтувати 380 пошкоджених та 44 знищених будинків. 

Про це повідомляє начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Також у планах відновити сільраду, будинок культури, школу та амбулаторію. 

Як зазначають, наразі майже відремонтовано 7 будинків, ще у 6 – перекрили дахи, на черзі заміна вікон та дверей. 

“Одна з нагальних проблем села – централізоване водопостачання. Поки що тут воно відсутнє, для потреб місцевих організовано підвезення питної води, також людей рятують колодязі”, – йдеться в дописі.

Заплановано будівництво чотирьох свердловин та водогону. Зараз визначаються джерела фінансування та організація, яка зможе виконати ці роботи. 

У межах всеукраїнського проєкту "Пліч-о-пліч" на Херсонщині завершили ремонтні роботи у 168 домівках місцевих жителів, а у 209 продовжують працювати. Загалом на Херсонщині працюють 328 будівельників з 16 регіонів.

Раніше ми писали, що в селі Чкалове Бериславського району полтавські будівельники відновлюють 25 пошкоджених росіянами будинків. 

Також від Вінницької ОДА до Калинівської громади доставили будівельні матеріали для відновлення житла. Це 25 тонн щебеню, 25 тонн відсіву, покрівельні матеріали та водостічні системи для  будинків, які відновлюють.