На Херсонщині у Великоолександрівській громаді встановили чотири станції очищення води та дві водонапірні башти

9 месяцев назад 0

У Великоолександрівській громаді на Херсонщині встановили чотири станції очищення води та дві водонапірні башти.

Про це розповів на брифінгу начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, зараз вирішується питання щодо буріння свердловин у Калинівській, Високопільській, Кочубеївській та Великоолександрівській громадах.

В облдержадміністрації, інформує Прокудін, відправили до Мінінфраструктури пакет документів на придбання техніки коштом фонду ліквідації наслідків збройної агресії для Херсонщини.

Загалом в адміністрації пропонують закупити для Калинівської, високопільської, Кочубеївської, Великоолександрівської та Чорнобаївської громад 26 одиниць комунальної техніки на суму понад 92 млн гривень. Це автовежі, сміттєвози, самоскиди, навантажувачі, екскаватори тощо.

Раніше в ОДА писали, що у Новодмитрівці Білозерської громади на Херсонщині встановили систему очищення води. Тепер мешканці Новодмитрівки щодня споживатимуть фільтровану питну воду.

За сприяння міжнародної організації USAID та у координації з Благодійним фондом «За Херсонщину» Бериславщина отримала 12 мобільних установок для очищення води "Оазис-С300". Тягинська отримала чотири установки, Милівська, Бериславська, Калинівська та Новоолександрівська громади – по дві установки.