На Херсонщині з’являться фронт-офіси поліції

3 года назад 0

У поліційній системі з’являється суто нове поняття – фронт-офіс. Це приміщення, з якого, власне, починатиметься відділення поліції.

Як пояснюють в ГУНП, фронт-офіси створюються для досягнення прозорості спілкування поліції з населенням. Спеціальний сектор, який займатиме увесь перший поверх будівлі, має нагадувати сервісний центр.

Тут буде можливість не просто зареєструвати звернення, а й отримати інформацію щодо кримінального провадження, де громадянин фігурує, скажімо, як потерпілий. На місці працюватимуть фахівці, які матимуть доступ до електронної бази.

Тож отримати виписку з ЄРДР можна буде на місці. Фронт-офіси покликані заощадити час відвідувачів. Чого не скажеш про нинішню систему прийому громадян у підрозділах поліції. Так, для того, щоб отримати інформацію про хід розслідування провадження, треба звертатися до чергового.

Той шукає слідчого, який може бути на виїзді. Відтак відвідувачу доводиться довго чекати. Інша річ, коли прийшов і отримав роздруківку з відповіддю на запитання.

-Фронт-офіс — це не ремонт вестибюлю чи облаштування якоїсь рецепції. Це кардинально інший підхід до відвідувачів, тобто, найбільш якісне сприйняття громадянами поліції. Там не тільки буде реєстрація в електронній базі. Кожен візитер зможе швидко отримати будь-яку інформацію, не пізніше, ніж за 15 хвилин. Всі перебування громадян у фронт-офісі фіксуватимуть відеокамери, — розповів начальник ГУНП в Херсонській області Олександр Прокудін.

Вже до кінця цього року на Херсонщині збираються відкрити 5 фронт-офісів. Розташовуватимуться вони в кущових підрозділах поліції — Херсонському, Бериславському, Новокаховському, Скадовському та Генічеському.