На Херсонщині заарештовано розповсюджувача особливо небезпечних наркотиків із можливістю внесення ним застави у 1,5 млн грн

6 лет назад 0

У місті Гола Пристань поліцейські затримали 32-річного місцевого жителя, який займався збутом молоді особливо небезпечного наркотичного засобу – ацетильованого опію. Працівники Голопристанського відділення поліції провели санкціонований обшук в будинку чоловіка. В гаражі, крім медичних шприців з ацетильованим опієм, оперативники виявили 150 кубів концентрату ацетильованого опію (малясу). Якщо вказаний концентрат перевести у готові дози для вживання, це становило б 1500 мл особливо небезпечного наркотику на суму 150 тисяч гривень. Зловмисник раніше не притягався до кримінальної відповідальності, наркотики не вживає.

Поліцейські встановили, що з клієнтами наркозбувальник домовлявся по телефону і особисто відвозив дози опію у завчасно призначені покупцями місця. 

Наразі поліцейські встановлюють канал потрапляння наркотику до чоловіка, а також відпрацьовують його зв'язки. Усе вилучене направлено на дослідження.

Як повідомив заступник начальника Голопристанського відділення поліції Віктор Попов, суд заарештував чоловіка на 60 діб з правом звільнення під заставу в розмірі півтора мільйони гривень.

Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» (карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна).

Відділ комунікації поліції Херсонської області