На Херсонщині загальна проблема з ліками, в окремих селах — бракує продуктів, з деякими населеними пунктами немає зв’язку

2 года назад 0

Станом на 18 березня 2022 року на Херсонщині знеструмлено повністю 71 населений пункт, 18 — частково. Потреби в постачанні по області: потребують електропостачання – 48800 осіб, потребують газопостачання – 2112 осіб, потребують водопостачання – 48800 осіб.

Про ситуацію на Херсонщині повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація (ОВА).

В ОВА повідомили також ситуацію у населених пунктах області.

Зокрема, повідомляється, що населені пункти  Високопільської, Милівської, Тягинської та Кочубеївської територіальних громад Бериславського району окуповані агресорами РФ. 

По всім територіальним громадам району зв'язок з операторами  Vodafone UA,  KYIVSTAR працює з перебоями, мережа Інтернет іноді зникає у зв’язку з чим надання інформації щоденно   ускладняється.   

Проблемне питання забезпечення населення по всім територіальним громадам ліками: серцево-судинні захворювання,  інсулінозалежних хворих, онкохворих, захворювання  ендокринної системи та ін.   

У Херсонському районі, у дуже віддаленому старостинському окрузі, розташованому ближче до  м. Миколаєва, в с. Правдіно, відсутнє енергопостачання. З селищем зв’язок відсутній. 

А у Чорнобаївській СТГ залишились без електропостачання: Благодатне, Посад-Покровське (з цими селами відсутній зв’язок), Киселівка  Барвінок, Зелений Гай, Копані, Солдатське;  внаслідок чого і відсутнє  водопостачання;  газ   в балонах закінчується. Проблема з хлібом, продуктами харчування (крупи, борошно, макаронні вироби) та медикаментами,  в цьому потрібна термінова допомога ).  

Скадовська міська ТГ – по території міста та громади постійно переміщуються російські військові. Виконавчий комітет Скадовської міськради працює.  Всі системи забезпечення працюють в штатному режимі. Є електро-, газо- та водопостачання. Усі комунальні підприємства у місті працюють, вода подається, здійснюється прибирання та вивіз сміття.  Працюють окремі магазини, ринки, Скадовський центр первинної медико-санітарної допомоги, лікарня, аптеки, Укрпошта, яка розпочала виплату пенсій. Інфраструктура ціла. 

Завдяки комендантській годині, яка встановлена з 22:00 до 06:00 години ранку, в місті забезпечується порядок. Хлібом молоком та іншими продуктами першої необхідності населення громади забезпечено. 

Завдяки Департаменту здоров’я ОДА вдалося трохи поповнити запаси інсулінів, які як і раніше будуть розподілятися безкоштовно сімейними лікарями. Препарати будуть видаватися лише тим, у кого на цьому тижні підходить дата видачі чергової партії. На жаль, існує гостра потреба в інших ліках. 

Відновлено навчальний процес в дистанційній формі навчання у загальноосвітніх закладах та школі мистецтв.

У зв’язку з відставкою голови та депутатського корпусу Генічеської територіальної громади, отримувати інформацією по громаді проблематично.

Більше інформації про ситуацію в області читайте на сторінці Херсонської ОВА.