На Херсонщині затримано чоловіка на спробі підкупу посадовця поліції

4 года назад 0

Мешканець міста Скадовська, Херсонської області, якого поліція викрила на злочинах, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, вирішив «домовитись» з посадовцем місцевої поліції. За уникнення відповідальності чоловік запропонував хабаря — 500 доларів США. Офіцер поліції про подію доповів до внутрішньої безпеки НПУ. Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Співробітники Скадовського відділення поліції Херсонщини викрили 41-річного місцевого жителя на зберіганні наркотичних речовин. За цим фактом слідчими поліції було внесено відомості до ЄРДР за ст.309 Кримінального кодексу України.

Сподіваючись залагодити проблему в обхід закону, зловмисник звернувся до заступника начальника міського відділку поліції – начальника слідчого підрозділу. За непритягнення до кримінальної відповідальності він пообіцяв надати неправомірну вигоду – 500 доларів США. Однак задум не спрацював. Про корупційну пропозицію посадовець поліції рапортував своєму керівництву та працівникам Херсонського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

За матеріалами УДВБ НПУ слідчим управлінням ГУНП у Херсонській області було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 КК України.

Чоловіка затримали у службовому кабінеті поліцейського на передачі ним частини вищезазначеноїсуми – 10 тисяч гривень. Гроші вилучено у якості речових доказів. Хабародавця затримано в порядку ст.208 КПК України. За спробу підкупу службової особи йому загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.