На Кінбурнській косі окупанти використовують цивільних як “живий щит”

9 месяцев назад 0

На Кінбурнській косі є вогневі позиції росіяни. Вони ховають свою техніку за будинками цивільних мешканців. Окрім того, окупанти мінують околиці населених пунктів, аби місцеві не змогли залишити свої будинки та були для них “живим щитом”.

Про це повідомила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк. 

За словами Гуменюк під час того, як росіяни виводять свої реактивні системи залпового вогню та артилерію на позиції для вогневого ураження й тоді Сили Оборони відпрацьовують у відповідь. 

“Морально-психологічний дух росіян, що перебувають на Кінбурнській косі, дуже низький, бо вони почувають себе в небезпеці. Окупанти розуміють, що для них це квиток в один кінець. Там ускладнена ротація через нестачу особового складу", – додала речниця.

Упродовж 26 серпня, Сили оборони на лівобережжі Херсонщини ліквідували 16 військових РФ. Також знищили великокаліберну гармату, безпілотний розвідник "Орлан-10" та техніку російської армії.

За минулу добу, 27 липня, окупанти обстріляли Херсонщину 28 разів, випустивши 181 снаряд з мінометів, артилерії, «Градів», авіації та БПЛА.