На Київщині СБУ викрила чиновницю, яка співпрацювала з РФ під час окупації Херсонщини

7 месяцев назад 0

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одну чиновницю, яка добровільно пішла на співпрацю з РФ у Херсонській області. Нею виявилася колишня завідувачка одного з місцевих відділів державної установи «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб».

Про це повідомила СБУ.

Усі фото зі сторінки СБУ

Зазначається, що під час окупації вона однією з перших підтримала російських загарбників. У червні 2022 року її призначили очільницею санепідемстанції в окупованому на той час Бериславі.

На цій посаді вона змушувала своїх колишніх підлеглих працювати в псевдоустанові. Вона обіцяла їм російські зарплати й лояльне ставлення з боку росіян.

Жінка погрожувала доносити на незгодних до каральних органів РФ як про учасників руху опору.

Після звільнення регіону зловмисниця втекла до одного зі селищ Білоцерківського району на Київщині, де намагалась «залягти на дно», щоб уникнути правосуддя. Однак, контррозвідники СБУ все одно встановили її місце перебування, ідеться в дописі.

При обшуках у помешканні фігурантки виявили комп’ютерну техніку й документацію, які підтверджують її співпрацю з окупантами.

Їй повідомили підозру в колабораціонізмі, за що їй загрожує до 10 років тюрми. Зараз їй обирають запобіжний захід.Раніше в Запоріжжі Служба безпеки затримала представника місцевої громадської організації, який на початку повномасштабного вторгнення РФ працював на колаборанта Стремоусова.