На лівобережжі Херсонщини ЗСУ перекинули додатковий особовий склад і мають незначні успіхи – ISW

6 месяцев назад 0

Українські сили перекинули додатковий особовий склад біля Кринків на лівобережжі Херсонщини. Також 12 листопада вони досягли незначного успіху на лівобережжі Херсонщини в ході наземних операцій. 

Про це йдеться в новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики з посиланням на дані російської сторони кажуть, що українські сили перекинули додатковий особовий склад у район Кринок. 

А геолокаційні кадри від 12 листопада показують, що українські сили незначно просунулися далі до Кринок. Російські блогери продовжували стверджувати, що російські війська не змогли відтіснити українські війська від Кринок і що ЗСУ ведуть наступальні операції біля Пойми, Піщанівки й Підстепного, ідеться у звіті.

“Також українські війська мають намір перерізати російські лінії матеріально-технічного забезпечення та завдати ударів по інфраструктурі, яка з’єднує російську лінію фронту з тиловими районами в окупованому Криму, Херсонській та Запорізькій областях”, – стверджували російські блогери, повідомляють у звіті.

Є також повідомлення з російського боку щодо просування ЗСУ до траси “Олешки-Кам’янка”, і з українського – що війська РФ відправили «відносно невелику кількість підрозділів для захисту дороги “Олешки-Нова Каховка”, пише ISW.

Нагадаємо, російські держагентства “РИА Новости” й ТАСС повідомляли, що в Міноборони РФ вирішили перекинути війська “на більш вигідні позиції на схід від Дніпра” на Херсонщині. Згодом ТАСС “анулював” ці заяви, бо їх нібито опублікували випадково.