На окупованій Херсонщині місцевим жителям регулярно надходять повістки, щоб стати на “військовий облік” — Нацспротив

7 месяцев назад 0

На тимчасово окупованій Херсонщині та на Запоріжжі росіяни формують систему військового обліку призовників і військовозобов’язаних з-поміж місцевих жителів. Їм м регулярно надходять повістки із вимогами з’явитися для постановки на “військовий облік”.

Про це повідомив Центр нацспротиву.

Як ідеться, окупанти створили так звані «федеральні комісаріати» на ТОТ Херсонської та Запорізької областей. 

“Водночас у своїх пропагандистських телеграм-каналах російські окупаційні адміністрації регулярно розміщують оголошення із вимогами до місцевого населення призовного віку та військовозобов’язаних надати особисті дані та копії документів, що посвідчують особу, з подальшою постановкою на «тимчасовий облік» у новостворених «військових комісаріатах»”, — написали у Центрі спротиву.

На цьому тижні у Генштабі повідомляли, що у тимчасово окупованому Мирному Херсонської області мобілізують чоловіків віком від 18 до 60 років, які отримали паспорт РФ.

Також ми писали, що окупанти зареєстрували в російському державному реєстрі юридичних осіб незаконно створений «военный комиссариат Херсонской области». Очолив його Вадим Шуригін, заступник окупаційного військового комісара Севастополя, який має досвід проведення незаконного призиву жителів тимчасово окупованого Криму.