На окупованій території Херсонщини російські окупанти використовують лікарні для потреб своєї армії, – ЦНС

5 месяцев назад 0

Окупаційна влада продовжує порушувати міжнародне гуманітарне право й використовує медичні заклади окупованих територій Херсонщини для потреб своєї армії.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Як зазначають у дописі, російські окупанти обмежують доступ для цивільного населення до медичних послуг за місцем проживання, оскільки основна увага працівників зосереджена на поранених російських військових. 

“У зв’язку з цим, окупанти грубо порушують статті Женевських конвенцій, оскільки окупаційна влада не може привласнити цивільні медичні заклади або використовувати медичний персонал у своїх цілях”, – написали в Центрі нацспротиву.

Раніше ЦНС, писали, що всі підприємства на окупованих територіях Херсонської області, які були “націоналізовані” зобов’язані безплатно передавати загальноросійському псевдогромадському руху “Народний фронт “За Росію”” техніку за договором пожертви. 

Активісти руху "Жовта Стрічка" повідомляли, що в окупованому селі Бехтери на Херсонщині російські окупанти заходять в будинки місцевих жителів і конфіскують теплі речі та ковдри зі словами “нам нужнєє”.