На сцені херсонського театру показали «Три товариші» Ремарка

6 лет назад 0

У передостанній день ХХ «Мельпомени Таврії» на сцені Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша глядачі могли насолодитись виставою «Три товариші» у виконанні Академічного драматичного театру ім. Івана Франка. Сказати, що це було неперевершено – не сказати нічого. Квитків на виставу не було у продажу ще за півтора місяці до самого спектаклю. І, здається, публіка не пожалкувала: аплодисменти після вистави тривали кілька хвилин, а публіка не воліла розходитись.

Образ головного героя роману – Роберта Локампа – на сцені втілив Євген Нищук: неперевершений актор і Міністр культури України. Нечасто трапляється так, що міністр може надати непоганий майстер-клас із практичної частини своєї роботи. А майстер-клас дійсно був чарівним! Особливо зворушило те, що зі сцени міністр культури оголосив про підтримку Олега Сенцова та наміри театру ім. І.Франка втілити на сцені вистави за його п'єсами.

Чотири години тривала вистава – і жоден глядач не покинув зали через те, що не сподобалось. Друга частина, як і друга половина роману, видалась більш драматичною та багатою на сумні і яскраві епізоди. Неперевершена гра акторів не змогла лишити байдужими глядачів: сльози на очах стали з’являтись вже під час сцени під дощем… Втрачене покоління, привиди війни та безнадія – все це надто добре нагадує українські реалії. Актори театру ім. Франка втілили образи Ремарка якщо не бездоганно, то принаймні близько до бездоганності.

Автор: Євгенія Вірлич