На території заповідника «Асканія-Нова» тимчасово заборонили проводити екскурсії «Ретрофотосафарі»

2 года назад 0

На Херсонщині на території біосферного заповідника «Асканія-Нова» через поширення COVID-19 заборонили проводити екскурсії "Ретрофотосафарі" до 7 жовтня 2021 року. Це рішення прийняла місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій про заборону проведення масових заходів на території ОТГ Асканія-Нова.

Як розповів Суспільному директор біосферного заповідника Віктор Гавриленко, заборонили проводити екскурсії "Ретрофотосафарі" через те, що під час них люди сидять на близькій відстані один від одного.

"Оскільки в області спостерігається збільшення кількості захворюванності на коронавірус, то безпосередньо на території громади і заповідника, ми вирішили не створювати додаткових проблем", — сказав Віктор Гавриленко.

За словами директора заповідника, пішохідні екскурсійні маршрути зоологічного і дендрологічного парку будуть здійснювати після проходження людьми температурного скринінгу, з дотриманням дистанції та за наявності захисної маски.

"Дендропарк та зоопарк відкриті для відвідування за дотримання необхідних карантинних вимог. Тим більше, зараз великого потоку туристів немає", — каже Віктор Гавриленко.