На в’їзді до Херсона з напрямку Миколаївщини перевіряють температуру

3 года назад 0

Стаціонарний пост поліції «Консул», що на автошляху Одеса-Мелітополь-Новоазовськ, відтепер можна проїхати тільки через температурний скринінг. Тут запрацювали два блокпости – на в’їзді до Херсона та в зворотному напрямку. Додаткові карантинні заходи запроваджено рішенням регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.

Як відомо, Херсонщина єдина область в Україні, яка залишається на жовтому рівні небезпеки щодо захворюваності на COVID-19. Натомість сусідня Миколаївщина перебуває в червоній зоні і її жителі масово їдуть відпочивати до ТРЦ «Фабрика» на вихідних. Аби попередити додаткові спалахи коронавірусу і встановили блокпости на трасі. Температурний скринінг здійснюють патрульні, адже медиків для виконання таких завдань вже не вистачає.

«У час суттєвого навантаження на медиків, пов’язаного зі значним зростанням кількості зафіксованих випадків захворювань на COVID-19, інспектори взяли на себе деякі функції лікарів, — повідомляє на своїй офіційній сторінці у Фейсбук Управління патрульної поліції в Херсонській області.

Водіям та пасажирам, в яких виявлять підвищену температуру, рекомендуватимуть звернутися до найближчого медзакладу або ж повернутися додому і вже там лікуватися. Поки що про випадки розвертання людей на посту через стан здоров’я не чути. Залишається сподіватися, що термометри в патрульних показують об’єктивну картину, а не використовуються для формальності.