На війні під Бахмутом загинув військовий із Музиківки на Херсонщині Матвій Алексанов

6 месяцев назад 0

Під час виконання бойового завдання 24 листопада під Бахмутом загинув військовий з Музиківки Херсонської області Матвій Алексанов.

Про це Суспільному повідомила сестра загиблого захисника Марина Цивлікова.

Українському захиснику було 26 років. У нього залишились мати, дружина, чотирирічний син, старший брат та старша сестра.

Фото Матвія Алексанова з його особистої сторінки у фейсбуці

Подруга родини Ірина Рудєва розповіла, що дізналась про те, що Матвій захищає Україну 12 листопада 2022 року після звільнення Херсона. Матвій разом з її донькою допомагали іноземним журналістам знайти готель, купити продукти, бензин для генератора.

"Я зустріла Матвія на площі, він вже воював і заспокоював нас, говорив, що скоро буде звільнений лівий берег і Україна переможе. Його знають і люблять всі у Музиківці. Такий добрий, завжди усміхнений, ніколи нікому не відмовляв. Про його загибель я дізналась зі сторінки доньки у Facebook. Досі не можу повірити, що він загинув", — каже жінка.

Як розповіла товаришка загиблого Юлія Рудєва, під час окупації Херсона, Матвія ловили військові РФ, били його, а він все одно казав "Слава Україні!"

"Пригадую, як у день звільнення Херсона з ним разом гуляли біля площі. Як він допомагав знайти бензин для французьких журналістів, щоб запустити їм генератор, які приїхали в місто після групи CNN. Він дуже радів звільненню Херсона", — сказала дівчина.

Сьогодні ми писали, що поблизу села Вербове Запорізької області 25 листопада загинув український воїн із Кочубеївської громади Петро Школа. Йому було 37 років.