Надзвичайна ситуація у Херсоні: лише на проект реконструкції колектору потрібно 1,5 млн гривень 

2 года назад 0

У Херсонській міськраді відбувся брифінг щодо аварії на напірному каналізаційному трубопроводі по вулиці Штурвальній, яка сталася 27 листопада.

За словами директора херсонського водоканалу Віктора Скоблікова, лише на проект реконструкції аварійного колектору потрібно виділити 1,5 млн гривень. Керівник комунального підприємства заявив, що ці кошти будуть шукати. Вочевидь, суму будуть виділяти з міського бюджету. Скільки коштуватиме сам ремонт колектору, невідомо. Скобліков зазначив, що на виготовлення проекту реконструкції потрібно близько півроку. 

Голова Корабельної райради Наталія Чорненька зазначила, що два будинки з шести можуть визнати непридатними для життя. За її словами, зараз їхній стан вивчають експерти.

Наразі значну частину стоків з колектора вже прибрали з вулиці. Продовжується робота з очищення нечистот з будинків та дворів. За словами Чорненької, найближчим часом буде визначено розмір збитків постраждалим, завдяки чому буде визначатися сума компенсацій. 

У будинках, які постраждали в наслідок аварії, живуть сім семей: Зараз вони мають тимчасовий притулок у сусідів чи родичів. Міська влада запропонувала кімнати у гуртожитку, але на цю пропозицію відгукнувся з постраждалих лише один чоловік.