Найбільше від повені постраждав мікрорайон Нафтогавань. Ситуація з електропостачання в Корабельному мікрорайоні

8 месяцев назад 0

Найбільше від повені постраждав мікрорайон Нафтогавань. На сьогодні в ньому тільки починаються підготовчі роботи, аби відновити електропостачання.

Про це в прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” повідомив заступник начальника Херсонської міської військової адміністрації Сергій Орєхов.

“Дуже багато руйнувань і помешкань громадян, й об'єктів інфраструктури”, – додав Орєхов.

За його словами, станом на 11 вересня в Корабельному мікрорайоні зі світлом 12 багатоквартирних будинків, але ще 44 – без електропостачання.

Зокрема, заступник начальника Херсонської міської військової адміністрації зазначив, що роботи сповільнені через підтоплення енергетичних об'єктів, адже техніку треба просушити.

“Затопило об'єкти електропостачання та обладнання, кабельні лотки, трансформаторні підстанції, сама центральна підстанція, були під водою тривалий час. Я дуже хочу, щоб усі жителі мікрорайону Острів були якнайшвидше з електрикою. Але техніку треба просушити”, – додав він.

Крім того, тривалий час були затоплені підвали будинків, де розташовані щитові установки та їх ще треба було очистити від мулу, а це також час.

“І враховуючи, що дуже довго спадав рівень ґрунтових вод на Острові, неможливо було навіть провести земляні роботи, розкопати кабель, дійти до місця де є пошкодження й поставити муфту, для того, щоб відновити цілісність проводу”, – розповів Сергій Орєхов.

Також він повідомив, що робити тривають щоденно.

Нагадуємо, що на сторінці Херсонобленерго повідомили, що в Херсоні до початку опалювального сезону планують відновити електропостачання в мікрорайоні Корабел.

Раніше писали, що Херсонська міська військова адміністрація та Теплоенерго готові до опалювального сезону цього року в мікрорайоні Корабел.