Настільки швидко, «наскільки це можливо фізично»

2 года назад 0

Так сьогодні сказав на зустрічі «Рамштайн-6» глава Пентагону Ллойд Остін, коментуючи терміни надання Україні передових систем протиповітряної оборони.

Він також запевнив, що США разом із союзниками зроблять усе, щоб у ЗСУ й надалі було все необхідне для продовження ефективного звільнення територій, які тимчасово окупувала Росія.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі відповів на запитання журналіста про постачання Україні засобів ППО для захисту цивільних об’єктів від ракетного обстрілу. Він зазначив, що сучасну інтегровану систему ППО, в яку входять комплекси виявлення, наведення та ураження повітряних цілей, в Україні буде складно створити швидко, це завдання на майбутнє. Однак на зустрічі «Рамштайн» обговорювалося надання Україні менш передових систем, у тому числі тих, що зараз перебувають на озброєнні європейських союзників та армії США.

Як повідомляли ЗМІ, сьогодні, 12 жовтня, у Бельгії закінчилася зустріч «Рамштайн-6». Її учасники заявили, що продовжуватимуть зміцнювати оборонні можливості України у її боротьбі з російським вторгненням.