Наталя Гуменюк прокоментувала інформацію про ймовірне звільнення Кринків на Херсонщині

6 месяцев назад 0

У мережі з’явилася інформація про взяття під контроль українськими військовими селища Кринки на лівобережжі Херсонщини. Зокрема, про це у своїх звітах повідомляв Інститут вивчення війни, а Андрій Смолій, який називає себе громадським діячем, опублікував у своєму телеграм-каналі відео нібито зі звільнених Кринків на лівобережжі Херсонщини.

Що відомо?

29 жовтня Андрій Смолій опублікував відео з п’ятьма українськими військовими. До відео він додав підпис: “ЗСУ звільнили населений пункт Кринки на лівому березі Дніпра. Чекаємо на офіційні новини”.

“Восьмий день непосильної праці, скільки крові й поту. Не без втрат, це війна. Нам тяжко,  ми хочемо їсти, хочемо пити, хочемо додому, хочемо бачити рідних. Але ми стоїмо, а також рухаємося вперед. Рухаємося, щоб загнати цього ворога до себе туди в будку. Ми любимо свою країну. Слава Україні! Слава морській піхоті!”, – говорить на відео один із військових.

Варто зазначити, що на відео не називають конкретний населений пункт.

Журналісти Медіаплатформи “Вгору” подзвонили керівниці об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталії Гуменюк, аби уточнити цю інформацію.

Речниця відмовилася коментувати ситуацію до офіційних заяв Генштабу. 

“Ми не коментуємо нашу бойову діяльність взагалі ніяк. Ми воюємо, а піар-акції залишаються поза нашою увагою. Коли це буде доцільно з бойової точки зору, тоді буде коментар”.

Коли спитали про успіхи ЗСУ на лівобережжі, Наталія Гуменюк повідомила про втрати росіян за добу. 

“Поки що результати нашої контрбатарейної боротьби можемо дорозвідувати частково через перешкоджання природними погодними умовами”.

Отже, за минулу добу, 29 жовтня, Сили оборони ліквідували 24 окупанти на Херсонщині. Вони знищили один їхній танк, самохідну артилерійську установку типу “Гвоздика”, три великокаліберні гармати, три ударних дрони “Ланцет”, один розвідувальний дрон “Мерлін”, станцію радіоелектронної боротьби “Поле 21”, чотири одиниці автомобільної техніки й один човен. 

Також знищено пункт управління безпілотними літальними апаратами, а це означає, що запускати дрони будуть менше, сказала речниця. 

Також Наталія Гуменюк зазначила, що у військових поки немає засобів ураження проти російських літаків, які несуть керовані авіабомби й атакують ними Херсонщину. 

Нагадаємо, в ISW повідомили, що імовірно, у Росії змінили командувача російськими військами на Херсонщині. Можливо, невеликий український "плацдарм" у селищі Кринки на лівобережжі Херсонщини став причиною його усунення.