Навіть погрожуючи зброєю, окупанти не змусили українців брати участь у “виборах”, – Гуменюк

8 месяцев назад 0

Росіянам не вдалося змусити українців взяти участь в незаконних виборах на окупованих територіях, навіть погрожуючи зброєю. 

Про це повідомила керівниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк під час телемарафону “Єдині новини”.

За її словами, постійна присутність військових навколо ділянок все одно не змогла активізувати ту саму виборчу ініціативу, про яку росіяни так багато говорили.

“Циферки вони собі вже намалювали, практично всюди відзвітували про явку. У тому числі й по Херсонщині – нібито явки виборців на ділянки переважає 60%. Але ми бачили й пусті ділянки виборчі, і відсутність активності людей”, – розповіла Гуменюк.

Також вона зазначила, що люди переховувалися від “мобільних виборчих груп”, які приїжджали до будинків місцевих жителів, аби під дулом автомата змусити їх проголосувати. 

“Тому, нічого в них не вийшло з цієї ініціативи”, – додала Гуменюк.

Нагадуємо, що активісти руху “Жовта стрічка” повідомляли, що на тимчасово окупованих територіях Херсонської області колаборанти обходили будинки та намагалися примусити місцевих жителів голосувати. Поки представники “виборчої групи” проводили бесіду, особи зі зброєю забирали побутову техніку власників.

Також в тимчасово окупованому селі Ульянівка Скадовського району Херсонської області, 6-8 озброєних людей та 3 представники “виборчої комісії” обходили будинки жителів. У тимчасово окупованому Генічеську Херсонської області російські військові під час обходу будинків конфіскували майно місцевих жителів, щоб змусити українських громадян узяти участь у псевдовиборах.