Немовлят у пологовому реєструватимуть онлайн

6 лет назад 0

Міністерство юстиції запустило пілотний проект із забезпечення реєстраторів у пологових сучасними планшетами. Оформити свідоцтво про народження дитини можна буде не виходячи з палати.

Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі Мін’юсту.

Завдяки планшетам можна буде миттєво направити відомості для проведення невідкладної державної реєстрації малюка та реєстрації місця проживання, подати електронну заявку на отримання допомоги при народженні дитини. Навіть записатися в електронну чергу в дитячий садок.

Реєстратори приходитимуть до породіль з планшетами та допомагатимуть оформити необхідні документи, не виходячи з лікарняної палати.

Зазначимо, що свідоцтва про народження формуються в електронному вигляді, а отримати паперовий варіант, можна на наступний день в пологовому, замовивши доставку кур’єром або ж особисто відвідати будь-який відділ РАЦС в межах України.

Раніше сервіс з отримання свідоцтва про народження у пологовому займав добу, то зараз це можна зробити за кілька хвилин, буквально, біля ліжка молодої матусі.

Проект стартував поки у Києві та далі до нього долучатимуться медичні заклади у обласних центрах.

Нагадаємо, що проект з видачі свідоцтв про народження безпосередньо у пологовому будинку стартував у серпні 2015 року. Нині ця послуга доступна у 472 пологових в усіх куточках країни