Нерухомість та бізнес: депутатка Херсонської міськради від “Блоку Сальдо” подала декларацію за минулий рік 

2 года назад 0

Відомо, як змінилися статки ще одного депутата Херсонської міськради у минулому році. Ольга Співакіна, яку обрано від “Блоку Володимира Сальдо”, подала в НАЗК декларацію за 2021 рік. 

У минулому році вона стала власницею нежитлового приміщення площею 58,5 кв.м. Придбала його Співакіна на початку грудня 2021-го за майже 206 тисяч гривень. Також у власності депутатки з 2006 року є квартира площею 46 кв.м. 

Ольга Співакіна минулого року стала співвласницею статутного капіталу херсонської компанії ТОВ “Віалон”, про що вказала в декларації. Інші власники ТОВ “Віалон” – Олександр Опарніков та Людмила Блищак. В реєстрі судових рішень зазначено, що компанія фігурує в судовій ухвалі по справі рейдерства підприємства ТОВ “Квіти Херсона”. 

Депутатка міськради задекларувала готівку в сумі 10 тисяч доларів США. У порівнянні з 2020 роком, сума готівкових збережень зменшилася на 4 тисячі доларів та 100 тисяч гривень. Ймовірно, це пов’язано з придбанням нежитлового приміщення. Єдиним доходом Співакіної у 2021-му стали соціальні виплати на суму 35,6 тисяч гривень. 

Додамо, що в графі “Місце роботи” Ольга Співакіна зазначила, що є керівником проектів в Асоціації будівельників і інвесторів “Будінвестсоюз”, директором якої є депутат міськради та очільник фракції “Блок Володимира Сальдо” Володимир Сальдо – екс-регіонал, колишній міський голова Херсона та екс-нардеп. Проте, жодних доходів від цієї роботи депутатка не має.