Ні – насильству! У Херсоні працює шелтер та цілодобова гаряча лінія

4 года назад 0

Вони вимушені ховати свої обличчя та змінювати голос. Нині ці жінки лише роблять свої перші кроки у новому житті, проте мовчати не хочуть. Голова ГО «Ліга соціально відповідальних жінок» Наталія Кравець зазначає, з епідемією Covid-19 почалася епідемія домашнього насильства кількість звернень відносно домашнього насильства лише у Херсонській області зросла вп’ятеро.

Фізичне, сексуальне, економічне та психологічне. Домашнє насильство має різні форми прояву, зазначає Наталія Кравець. Тому при перших ознаках жертва повинна не чекати, а одразу діяти. Для цього, в період карантину на Херсонщині відкрили цілодобову гарячу лінію.

Крім того, в рамах проекту протидії гендерно-зумовленому насильству у Херсоні вже більше року діє Кризовий центр для постраждалих від домашнього насильства, який складається з двох структурних компонентів. Перший – це Денний центр, куди можна звернутися по юридичну чи психологічну допомогу. І другий – секретний будинок або шелтер, тимчасовий прихисток для жінок, адреса якого зберігається в таємниці