Ні російські, ні українські сили не підтвердили просування на лівобережжі Херсонщини, – ISW»/>

4 месяца назад 0

Як йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), станом на 24 грудня українські сили утримують позиції на Лівобережжі Херсонщини, але ні російські, ні українські сили не підтвердили просування в цьому районі.

Зазначається, що російські та українські джерела стверджували, що тривали позиційні бойові дії на лівому березі Дніпра, у тому числі поблизу Кринок. 

Американські аналітики, посилаючись на російського військового блогера пишуть, що минулого тижня армія РФ не змогла витіснити українські сили з плацдарму в Кринках через їхні безпілотники та комплекси радіоелектронної боротьби.

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків. Проте у грудні почали з'являтися інтерв'ю українських військових щодо ситуації на лівобережжі Херсонщини. 16 грудня, New York Times оприлюднила інтерв'ю з кілька українськими морпіхами й солдатами, що брали участь у форсуванні Дніпра на Херсонщині. Вони висловили занепокоєння щодо великих втрат та надто оптимістичних заяв українських чиновників. 21 грудня офіцер однієї з бригад ТРО, яка працює на Херсонщині, розповів, що глобальних успіхів на цьому напрямку немає, адже в окупаційних військ більше артилерії, більше технічних засобів.

Також в ефірі “Вгору” Братчук зазначив, що наразі головне завдання російської армії – це знищити українські плацдарми на лівобережжі Херсонщини. Сил переправитися та атакувати Херсон в окупаційних військ немає.

У минулому звіті аналітики ISW, писали, що командувач Повітряно-десантними військами (ВДВ) Росії  і угрупованням військ "Дніпро" Михайло Теплінський прямо зазначив, що ВДВ перебувають під значним тиском для відбиття українських атак на лівобережжі Херсонщини.