Нові тарифи на проїзд у Херсоні: вартість поїздки в маршрутках зросте до 10-15 гривень

2 года назад 0

Влада Херсона знову хоче підвищити тарифи на проїзд в громадському транспорті. Ігор Колихаєв та його підлеглі цього разу вирішили дотримати процедуру – провести громадські обговорення відповідного проекту рішення виконкому. 

Щоправда, сам проект рішення у відповідному розділі на сайті міськради оприлюднено не було. Натомість, документі ще з вересня цього року доступний в розділі “Прозорий Херсон”, який явно не користується популярністю у користувачів.  А тим більше й вкладка “Регуляторна політика”, де й було заховано тарифний проект рішення. А посилання в новині про громадські обговорення, на диво, прес-служба міської ради вирішила не залишати.

І це не дивно. Адже з цього проекту рішення, який херсонці будуть обговорювати, випливає, що тарифи мало того що хочуть підняти “заднім числом”, та ще й зробити розділення по довжині маршрутів. 

Так, вартість проїзду в тролейбусах “залишиться” 6 гривень. А ось щодо автобусних перевезень чекає сюрприз. Тариф на маршрутах довжиною до 10 кілометрів складатиме 8 гривень (як і зараз), а більше 10 км – 10 гривень за одну поїздку. 

Проїзд до Степанівки, Комишан, Садового, Зеленівки та інших населених пунктів, які входять до Херсонської територіальної громади коштуватиме 15 гривень. І цим же проектом рішення відміняють дію попереднього рішення виконкому – ще 2017 року. Тобто, самі ж чиновники визнають, що попереднє підняття тарифу, яке відбулось цього року, є незаконним. До слова, це підтвердив й Херсонський міський суд. Але Колихаєв та його команда не погодилися з цим й пішли в апеляцію.