Новокаховський міський голова розповів про ситуацію в громаді на 23 квітня

2 года назад 0

Міський голова Володимир Коваленко розповів про ситуацію в Новокаховській територіальній громаді станом на 23 квітня 2022 року.

Про це він повідомив у ФБ.

Коваленко написав, що місто Нова Каховка, села та селища громади забезпечені електро- та газопостачанням. Вода подається безперебійно в усіх населених пунктах громади. Комунальні заклади Нової Каховки працюють в штатному режимі.

“Проблемним залишається питання із забезпеченням пальним комунальних служб. Ремонтники комунального підприємства “Міський водоканал” до поминальних днів відновлюють постачання води на місцевих цвинтарях”, — доповідає Коваленко.

Також він інформує, що подав звернення до цього органу з проханням у сприянні виплати державою в повному обсязі коштів на захищені статті. Це б дало можливість забезпечити зарплатами працівників бюджетних установ та розрахуватись за енергоносії, адже місцевий бюджет скоротився більш ніж на 60%.

Пан Коваленко додав інформацію про стан забезпечення громади продовольчими товарами:

“В Новій Каховці функціонує продовольчий ринок та працює достатня кількість торговельних закладів, більшість з яких розраховується з покупцями за допомогою банківських карток. Фермери з навколишніх сіл забезпечують містян достатньою кількістю сільгосппродукції” .

Про волонтерську роботу:

“Проведена робота з волонтерами міста Миколаїв, які підготували для Новокаховської громади необхідну кількість ліків та потрібного асортименту. Обіцяли допомогти і волонтери з Одеси на суму майже в 500 тисяч гривень. Зараз вишукуємо шляхи доставки медикаментів через лінію фронту”.