Оборонні споруди на Херсонщині завдають удару по тваринному світу регіону, — Василюк

2 года назад 0

Побудова укріплювальних споруд негативно позначається на тваринному світі Херсонщини. Про це в інтерв’ю “Новинам Приазов’я” розповів керівник громадської організації «Українська природоохоронна група» Олексій Василюк.

«Це, в першу чергу, окопи та багато наземних тварин не готові до того, щоб вилазити по стінках окопів. Ті ж самі сліпаки, інші, було багато повідомлень про знахідки в окопах сірого хом'яка – це дуже рідкісний вид, гордість Херсонщини. Є відео, як солдати, випускають його з окопів, куди він потрапляв. Але, на жаль, є фотографії, де російські солдати його просто повбивали та повісили на дереві навколо окопів як прикраси», – зауважив Василюк.

А ще під загрозою популяції птахів, каже екоактивіст. Зимувати на Херсонщині залишаються зазвичай цілі колонії птахів. Асканія Нова – це досі найвідоміший заповідник в Європі. Це місце, де власне Сиваш, Чорноморський заповідник, острів Джарилгач і всі ці водно-болотні угіддя на півдні Херсонщини. Від того, чи спокійно на цій території залежить доля мільйонів птахів.

Раніше ми повідомляли, що колаборант зубков викрав тварин з мінізоопарку.