Обстріли на Миколаївщині. Віталій Кім розповів про ситуацію в регіоні

2 года назад 0

На лінії зіткнення, на межі Миколаївської та Херсонської областей, бої тривають цілодобово. Протягом третього травня російські війська продовжили інженерне удосконалення своїх позицій.

Про це під час брифінгу розповів начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, повідомляє Сусіпльне.

"Активних наступальних дій війська РФ не вели. Але здійснювали обстріли артилерією, в тому числі в один з районів міста. Вони посилюють свою оборонну лінію. Вона в них вже там є, дуже щільна, і вони додатково укріплюються по межі оборони своєї лінії. Щодо втрат РФ: 47 військових, 15 одиниць техніки різної, серед неї безпілотники-розвідники і радіолокаційна станція", — розповів Віталій Кім.

Повітряна тривога на Миколаївщині лунає три-чотири рази на добу, якщо не більше.

"Багато ракет пролітають краєм, загрожують іншим областям. Через нас пролітають ракети, що запускають з Каспійського моря. Вони направлені до центральної частини України. Обстріли щодня. Це не загроза, це факт, що кожного дня обстрілюють і Миколаїв, і села навкруги. Гатять з усього, чим можуть", — сказав Віталій Кім.

За словами Віталія Кіма, стріляти ракетами прицільно дуже дорого, тому російські військові стріляють з системи залпового вогню по великій площині, щоб завдати шкоди цивільному населенню чи залякати.