Обстріли працівників ДСНС: що відомо про стан херсонських рятувальників, які отримали поранення під час гасіння пожежі у Свято-Катерининському соборі

9 месяцев назад 0

Працівники ДСНС, виконуючи свої функціональні обов'язки неодноразово потрапляють під обстріли росіян. Іноді вони цілеспрямовано б'ють в ті місця, де працюють рятувальники. 

Про це повідомив начальник оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Херсонській області Роман Сірко під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору”.

“Вони прекрасно усвідомлюють, що ми не маємо зброї, ми виконуємо гуманітарну місію, ми рятуємо людське життя”, – додав він.

Також Роман Сірко розповів про стан рятувальників, які під час гасіння пожежі, спричиненої обстрілом Свято-Катерининського собору, потрапили під повторний вогонь окупантів.

“На жаль, троє наших колег у результаті повторного обстрілу релігійної установи були травмовані. Дзвонив, цікавився їхнім станом. Зараз вони перебувають в одному з медичних закладів міста Одеси. Почуваються добре, вже значно краще”.

Він зазначив, що в минулому місяці ворог здійснив близько двох тисяч обстрілів території Херсонської області, з них 180 – Херсона. 

“Наша робота та кількість залучень напряму залежать від інтенсивності цих обстрілів. Чим більше ворог випускає смертоносного залізяча по нашій території, тим більше в нас  роботи з виконанню рятувальних та відновлювальних робіт”, – сказав Сірко.

Також за словами начальника, на жаль, є випадки загибелі, травмування працівників ДСНС під час рятувальних робіт.

Нагадуємо, 3 серпня, зранку армія РФ обстріляла церкву в Херсоні, поранено трьох людей, які їхали в тролейбусі.

За 3 липня, рятувальники ліквідували п’ять пожеж. Три з них виникли через ворожі обстріли.

За липень 2023 року російська армія кожен день обстрілювала деокуповану Херсонщину та і зараз не припиняє це робити. Ми звели до купи дані Херсонської обласної військової адміністрації та підрахували, яку кількість снарядів РФ випустила по території області та скільки людей постраждали внаслідок російської агресії у липні. Дивіться в інфографіці.