Оголошено нову підозру  депутату Ігорю Семенчеву

2 года назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про нову підозру колишньому голові Антонівської селищної ради та чинному депутату Херсонської міської ради Ігорю Семенчеву за фактами заволодіння та розтрати чужого майна. За цим позовом Семенчева звинувачують вже у розтраті 13 мільйонів гривень.

Повідомлення про новий позив опубліковано на сторінці Херсонської обласної прокуратури у Pacebook/Meta.

Ігоря Семенчева звинувачують одразу в кількох важких злочинах: розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. ч. 3, 5 ст. 191, ч. ч. 2, 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, голова Антонівської сільради разом з інженером технагляду і приватними підприємцями привласнили 13 мільйонів гривень, які виділяли з місцевого бюджету в 2017 — 2020 роках на капітальний ремонт доріг Антонівки та Молодіжного.

Експерти перевірили 26 відремонтованих автошляхів й довели, що з бюджету було переплачено понад 13 млн грн.

Нагадаємо, уперше Ігоря Семенчева звинуватили ще у 2013 році. Згідно з матеріалами справи, Антонівський селищний голова вимагав від одного з підприємців 80 тисяч доларів за виділення в оренду земельної ділянки. Семенчеву загрожувало позбавлення волі від 8 до 12 років із конфіскацією майна. Але ця його справа досі «мандрує» по судах.

Черговий судовий розгляд призначено на 14.02.2022 у Новокаховському міському суді.

Друга кримінальна справа — через “нічийні” труби. Ця історія розпочалася 20 лютого 2018 року – невідомі почали викопувати та демонтувати зрошувальну систему на полях. Виявилося, що ці роботи їм замовив селищний голова Ігор Семенчев. Хоча мережа належала не сільраді, а збанкрутілому Комунальному підприємству радгосп-завод “Янтарний”, підпорядкованому Херсонській обласній раді.

Подробиці про ці справи в кримінально-детективному фактчеку «Чи дійсно кандидат у нардепи з Херсонщини Ігор Семенчев «чистий перед законом».

І, нарешті, – вищевказана справа про ремонт доріг.

Спочатку, у серпні минулого року, правоохоронці звинуватили Ігоря Семенчева у привласненні майже мільйона гривень із бюджету селищної ради на капремонті проїзної частини вул. Зарічної вздовж кладовища з під’їздом. За матеріалами кримінального провадження вартість робіт у документах становила 1,5 млн гривень. А насправді підрядники виконали робіт на значно меншу суму. Експерти порахували, що «відкат» становить 909 792, 00 грн.

Депутата арештували, але він вийшов на волю під заставу в 190 тис. грн.

Проте під час слідства привласнена сума виявилась значно більшою.

На початку цього року, 10 січня, Ігорю Семенчеву повідомили про нову підозру — у привласнення бюджетних коштів на суму понад 10 млн грн.

Організованій групі, у складі якої діяв експосадовець, інкримінували вже 57 епізодів “дерибану” бюджету на ремонтах проїжджих частин вулиць.

А 8 лютого 2022 вже йдеться про розтрату 13 млн грн.

Цікаво, що ремонт доріг у селищі був ще й “візитівкою” Ігоря Семенчева під час передвиборчих баталій до Верховної ради, та на виборах до органів місцевого самоврядування.