Окупаційний прокурор запросив для журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпи 19 років увʼязнення

7 месяцев назад 0

Сьогодні, 4 жовтня, у незаконно створеному Верховному суді Криму відбулося четверте засідання в справі журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпи. Його звинувачують у шпигунстві. 

Про це повідомляє Суспільне Крим, зі слів дружина Сергія – Олени.

Зазначається, що наразі житель Херсонщини перебуває в окупаційному СІЗО-2 міста Сімферополя. Уже відбулося 4 закритих засідання, після яких окупаційний суд має оголосити вирок. За словами адвоката, прокурор просить для Сергія Цигіпи 19 років ув'язнення.

“Його викрали за активну проукраїнську позицію та журналістську діяльність. Завдяки його зусиллям у місті був проведений масовий захід громадянської непокори. Цигіпа також активно вів волонтерську діяльність, допомагав людям їжею та ліками”, – написали на сторінці Суспільного.

Сергій Цигіпа – громадський активіст із міста Нова Каховка Херсонської області, керівник громадської організації «Каховський плацдарм», громадянський журналіст.

Нагадаємо, 12 березня 2022 року його викрали, коли він прямував до Таврійська Херсонської області. 

Зокрема, відомо, що міський голова Голої Пристані Олександр Бабич перебуває в місті Сімферополь, у СІЗО №2.

Раніше ми писали, що незаконний “Верховний суд” у тимчасово окупованому Криму засудив викрадених мешканців Херсонщини Миколу Петровського та Сергія Котова до 15 та 16 років позбавлення волі за “шпигунство”. Також викраденого на Херсонщині Руслана Абдурахманова, окупанти збираються відправити до колонії суворого режиму.