Окупанти дистанційно мінують національний парк “Кам’янська Січ”, — Мойсієнко

1 год назад 0

російські військові обстрілюють заповідник з лівого берега Дніпра. Мінами "пелюстками" повторно замінована більша частина території національного парку "Кам'янська Січ". Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповів доктор біологічних наук, професор, член правління Української природоохоронної групи, заслужений діяч науки й техніки України Іван Мойсієнко.

“З лівого берега був обстріл і ця територія замінована пелюстками повторно. Тому фактично вся територія потребує обстеження саперами на предмет наявності там вибухонебезпечних предметів”, — зазначив природозахисник.

Українська природоохоронна група разом з екологами за підтримки уряду Сполучених Штатів Америки здійснили експедиційний виїзд до заповідника. Обстежити територію в тих обсягах, в яких хотілося б, каже Іван Мойсієнко — не вдалося.

“Те, що ми побачили — це забруднення ґрунтів, руйнування екосистем через будівництво фортифікаційних споруд, окопів, бліндажів, великі вирви від вибухів та наслідки чисельних пожеж”, — зазначив доктор біологічних наук.

Оцінити збитки, нанесені агресією росії, зараз неможливо, каже Мойсієнко. Щоб оцінити й порахувати треба провести розмінування. А от як його пришвидшити — дивіться в повному інтерв’ю з доктором біологічних наук, професором, членом правління Української природоохоронної групи, заслуженим діячем науки й техніки України Іваном Мойсієнко дивіться ТУТ.