Окупанти на лівобережжі Херсонщини відбирають житло в людей, які виїхали з ТОТ, – ЦЖР

7 месяцев назад 0

Окупанти в Каховці на Херсонщині почали “конфісковувати” житло в людей, які виїхали з ТОТ. Відповідальним за це призначили 47-річного Олександра Нагая.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За словами мешканців Каховки, представники окупаційної адміністрації міста почали ходити по квартирах і перевіряти, де живуть люди, а де ні.

“Якщо хтось за квартирою доглядає, вони вимагають протягом кількох днів принести їм документи на житло та довести своє право власності. Тим, хто цього не зробить, погрожують «конфіскувати» нерухоме майно на користь країни-окупанта”, – йдеться в дописі.

Зазначається, що за це відповідальний Олександр Нагай, місцевий колаборант, працює начальником господарського відділу окупаційної адміністрації міста.

Олександр Нагай (четвертий праворуч). Фото ЦЖР

За словами мешканців міста, Нагай не має освіти та раніше робив ремонти. Він ніколи не приховував своїх проросійських настроїв і у 2013-2014 роках був учасником «Антимайдану» в Києві.

За даними ЦЖР, уже є декілька випадків незаконного привласнення нерухомого майна в Каховській громаді.

Крім того,  російських окупантів підтримують усі члени родини Олександра Нагая: дружина Ірина Нагай, донька Ганна Михайленко та син Єгор Нагай.

Раніше ми писали, що в тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині з’явилися сотні нових патріотичних графіті та жовтих стрічок. 

У тимчасово окупованих Агайманах Херсонської області росіяни та колаборанти погрожують громадянам України, які не отримали російський паспорт позбавленням батьківських прав із подальшим примусовим вивезенням їх дітей до інтернатів у Криму.