Окупанти не планують залишатися на Кінбурнській косі — Інститут вивчення війни

1 год назад 0

На Кінбурнській косі росіяни не споруджують фортифікаційні укріплення. Ймовірно вони не планують утримувати цю територію під контролем.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни. 

За словами аналітиків, на Кінбурні оборонні конструкції побудовані лише на тій ділянці, що відділяє півострів від материкової частини Херсонської області. 

“Російські війська укріпили смугу землі завширшки 3 км, що відокремлює Кінбурнську косу від материкової частини Херсонської області, та вздовж пляжів безпосередньо на південь і схід від коси”, – зазначили експерти. 

Водночас начальниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк розповіла під час телемарафону, що військова операція на Кінбурнській косі триває:

"Там відбуваються бойові дії, і робота дуже складна, зокрема і через те, що специфічні та погодні умови (шторми, вітер), специфічне і саме географічне розташування, і розмови про те, що до зернового коридору варто долучати Миколаївщину. Усе це – дуже великий спектр факторів, які треба враховувати та дочекатися офіційного зведення Генерального штабу, тільки вони можуть сповістити про те, що дійсно відбувається, і коли дійсно можна радіти".

Раніше ми повідомляли, що загальний темп воєнних операцій в Україні протягом найближчих двох тижнів значно зросте.