Окупанти втрачають живу силу та техніку на півдні — Гуменюк

2 года назад 0

Керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк під час спец ефіру телеканалу “Апостроф” прокоментувала ситуацію на південному напрямку. 

“Цієї ночі завдано удару по баржі на переправі. Хоча вже попереджали що всі транспортні маршрути під нашим вогневим контролем, росіяни все ж таки відважилися. Це була безславна загибель, тому що баржу уражено. Вся техніка і жива сила знищені”, – говорить Гуменюк.

Альтернативні спроби створити нові переправи немає можливості, боєприпасів не вистачає, їх постачання перекрито. Це розуміють військові рф, тож настрої в них розхитані. Офіцерський склад шукає можливості аби втекти на лівий берег, залишаючи своїх підлеглих на полі бою. Солдати не витримують та здаються у полон. Відсутність логістики й нервове напруження дуже сильно впливають на дії росіян у бою.

“Водночас сили ворога ще великі, тож ми не розслабляємося. В більшості це десантні підрозділи, які перебувають якомога далі від лінії фронту у резерві, а також військові зі сходу “ДНР”. Якість цих бійців не дуже, але кількість поки переконлива, – говорить Гуменюк. 

Наразі йдуть позиційні бої, в яких ворог надає перевагу авіації, артилерії та далекобійній зброї. 

Нагадаємо, що важливо дотримуватись режиму інформаційної тиші про ситуацію в південній операційній зоні, аби ЗСУ могли діяти якісно й безболісно.